Over mij

De mens en zijn omgeving; een liefdevolle twee-eenheid

Over mij

Al vanaf mijn kindertijd ben ik geboeid door het leven om me heen, de natuur, het zichtbare en het voor mij onbegrijpelijke.
Als jong kind had ik al de vraag wat er achter de sterren zou zijn; ik probeerde het te begrijpen, maar raakte verdwaald in mijn gedachten.  Ook nu nog kan een sterrenhemel mij verbazen en door zijn oneindigheid mij de nodige rust geven.

Op de boerderij waar ik opgroeide had ik de ruimte om de natuur te ontdekken.
De sloot was voor mij de mooiste plek; het water met het gekrioel van beestjes, de modder en alle plantjes die in en aan de rand van de sloot groeiden.
De seizoenen beleefde ik door alle veranderingen te zien en te voelen;  het  ervaren van de cyclus in de natuur door de bv. de kou en het schaatsen in de winter en het terugkeren van de weidevogels in het vroege voorjaar.

Net als mijn broers en zussen had ik op jonge leeftijd mijn eigen tuintje waar ik met veel plezier mijn bloeiende plantjes en groente liet groeien.
Dit alles heeft mij gevormd en de liefde en het respect gebracht voor alles wat er op onze aardbol voor handen is en waar we gebruik van mogen maken.

Mijn brede interesse en de behoefte aan dienstbaarheid heeft gemaakt dat ik in verschillende richtingen werkzaam ben geweest; van de tuinbouw en het onderwijs, naar de gezondheidszorg en management.

Mijn behoefte aan avontuur en ontdekken is groot, wat mij in ander landen en werelddelen heeft gebracht.  Naast mijn eigen reizen heb ik wandelgroepen geleid, vooral in berggebieden in verschillende landen in de wereld.
Mijn motivatie wordt gevoed door de kleurrijkheid van mensen en culturen; prachtig in al zijn eenvoud.

Al deze ervaringen en studies hebben mij gevormd en ‘klaar gemaakt’ voor de opleiding tot
Ayurvedisch therapeut. Deze studie heb ik gedaan aan de AAS in Amsterdam, bij Atreya Smith in Frankrijk en in de praktijk van Dr. Vijith in Kerala, India.
Om de holistische visie van Ayurveda waar te kunnen maken, heb ik tijdens mijn studie Ayurveda ook kennis opgedaan van Yoga en Vedische Astrologie.

De cirkel lijkt nu rond. In mijn werk als Ayurvedisch therapeut, kan ik in contact  met mensen, werken met datgene wat de aarde en de natuur ons te bieden heeft.

Heeft u vragen of wilt u contact opnemen?

Zo snel mogelijk zal u een bericht terug ontvangen.

Neem contact op