Groei

Verbinding met de natuur, moeder aarde en de eigen natuur

Ecologisch tuinieren

Ecologisch tuinieren geeft de mogelijkheid om buiten te zijn, contact te maken met de natuur en de eigen groenten, bloemen en kruiden te kweken.
De natuur geeft rust, energie en het gevoel geaard te zijn, wat een mooi tegenwicht geeft aan het leven in de hectische westerse maatschappij.   

Ecologisch tuinieren betekent ook respect voor de natuur en het milieu, de liefde voor dieren en alles wat leeft. De organische kringloop is de basis bij het tuinieren en de natuurlijke processen in de tuin worden niet verstoord.

Het kunnen gebruiken van een stukje grond (of gewoon wat potten en bakken) geeft mogelijkheden om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.
Het aanleggen van een ecologische (moes)tuin geeft het enorme plezier van het kweken van de eigen groenten en  kruiden waarmee heerlijke gerechten gemaakt kunnen worden. Deze producten zijn vers, groeien in ons klimaat en bevatten de energie die nodig is.
Groenten en kruiden gaan erg goed samen; een aparte kruidentuin is leuk maar veel kruiden doen het goed tussen de groenten, ze versterken elkaar.

Bloemen zijn een hele mooie aanvulling op de tuin; de kleurrijkheid geeft een extra dimensie, het geeft een grotere verscheidenheid aan planten,  trekt insecten zoals bijen, hommels en vlinders en bloemen  kunnen de gerechten extra schoonheid geven.

Kinderen in de tuin

Kinderen leren in de tuin spelenderwijs de natuur te waarderen en respect te hebben voor alles wat leeft. Zij ontdekken het wonder van de groei: een zaadje in de grond wat later een radijsje wordt die je lekker op kunt eten.
Kinderen leren de verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat groeit, ze ontdekken waar de groenten vandaan komen en hoe lekker ze zijn als ze het zelf helpen klaarmaken.
Tuinieren is buiten en in beweging zijn, rust in tegenstelling tot de overprikkeling in het dagelijkse leven.

In de praktijk

Een advies over de aanpak van het opzetten van een (moes)tuin is de eerste stap naar een tuin die passend is voor jezelf of het gezin.
Praktische ondersteuning kan geboden worden bij het ontwerp, het opzetten en onderhouden van de ecologische tuin.

Heeft u vragen of wilt u contact opnemen?

Zo snel mogelijk zal u een bericht terug ontvangen.

Neem contact op